Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Sv. Bouleförbundet


Det svenska landslaget vid Veteran-EM bjöd på den bästa landslagsboule Dennis Duvenfelt sett. Tyvärr orkade Peter Bengtsson, Leif Bäckström, Jona Näs och Åke Löwbeer inte hålla samma höga nivå under finaldagen. Ändå försvarade de det svenska...
 
Under helgen är det inte bara landets och kontinentens veteraner som tävlar. Det gör också rikets juniorer. Som brukligt vid den här tiden på året samlas unga distriktsrepresentanter i prins Bertils boulehall för att spela Prins Bertils Juniorcup.
 
För trettio år sedan var Peter ”Bengan” Bengtsson och Jona Näs med som deltagare i världsmästerskapen. Till helgen drar de, för första gången sedan dess, på sig landslagströjorna och representerar Sverige i ett mästerskap igen. Dags för Veteran-EM.
 
Årets stora EM är över. 64 lag från 36 länder hade samlats i Normandie. De svenska resultaten blev inte dem vi hoppades på och alla tre lagen fick spela Nationernas Cup. Frankrike blev som väntat bästa nation med tre guld och två brons.
 
Det svenska hoppet står till U23-herrarna, som ser sagolikt starka ut, och precisionsskyttarna. U23-damerna spelar Nationernas Cup, liksom de seniora herrarna – som nu måste säkra den svenska VM-platsen.
 
En ovanligt stor svensk delegation åker till EM i veckan. Såväl Herr- som U23-EM avgörs samtidigt i franska Saint-Pierre-lès-Elbeuf. Och svenskarna åker med förhoppningar om medalj.
 
Coccinelle PC har återtagit tronen och är elitseriemästare 2017. Därmed har Malmöklubben vunnit såväl seriespelet som Svenska Cupen i både dam- och öppen klass i år. Plus fem SM-guld i seniorklasserna. Veteranelitserieguldet vann Slottsskogens PC.
 
Drygt 400 spelare kommer att samlas i Linköping under helgen. Där står striderna om segrarna i 2017 års seriespel. Lindome BK och BK Kärnan ligger bäst till inför helgen, men utmanas av ständiga storfavoriter.
 
Lag Fazzino vann när årets upplaga av den mest prestigefyllda tävlingen, franska Masters de Pétanque, avgjordes på onsdagskvällen.
 
I dag åker veteranlandslaget till Danmark för att, tillsammans med representanter för fem andra nationsförbund, spela Nations Veterans Cup. Sverige representeras av två lag, varav det ena är EM-laget som får värma upp inför mästerskapet nästa måna...
 

Boule i Boulognerskogen

(2017-08-24 09:36)
Skövde och Club La Boule de Trix bjuder på nytt in till nordisk petanquehelg. Nu på ny tid och ny plats. Den här gången kommer boulefesten att sammanfalla med Matfestivalen och boulespelarna hålla till i den namnmässigt lämpade Boulognerskogen.
 
Det är klart för slutspel i Elitserien och Veteranelitserien. Samtidigt står det klart att Malmöklubben La Boule d’Or och Skövdes Club La Boule de Trix kommer att spela i Elitserien nästa säsong.
 
Det är dags för omgång två av seriespelet. I helgen avgörs vilka klubbar som tar sig till kval- och slutspel, liksom vilka som tar hand om platserna för direktupp- (och ner-) flyttning.
 

Damernas VM-lag är klart

(2017-08-14 21:27)
Nu är det sista av årets mästerskapslag uttaget och klart. Det blir Noon Geffenblad, Jenny Hamberg, Signe Holgersson och Lotta Larsson som åker till Dam-VM i Kina i november.
 
EM-lagen till september månads mästerskap för herrar och U23:or är uttagna. Patric Larsson, BK Strand Hjo, gör mästerskapsdebut vid 47 års ålder, då han tillsammans med Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Thomas Wiede bildar det svenska...
 
12
Sommartid spelar vi på boulebanorna söder om handbollshallen på Kungsbacka idrottsområde
Vintertid 16-sept - 30 april, spelar vi i boulehallen intill Kungsbacka Ishall (Sportcentrum, hus nr 9)
 

 

 

 

 

Postadress:
Kungsbacka BK - Boule
Werner Åberg, Aroniavägen 3 C
43448 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0300-157 66
E-post: This is a mailto link

Se all info