Verksamhetsidé Kungsbacka Bouleklubb

Målsättning

Målen med Kungsbacka Bouleklubbs verksamhet är att:

Vi skall bedriva aktivt föreningsliv där

• medlemmar känner ett delaktigt engagemang.
  • medlemmar känner stolthet att tillhöra föreningen.
  • medlemmar har respekt för varandra.
  • medlemmar accepterar varandras olikheter och egenskaper.

Kungsbacka Bouleklubb skall uppnå både individuella och lagmässiga framgångar i samband med boulespel.

Kungsbacka Bouleklubb skall på ett aktivt sätt bedriva ungdomsverksamhet för att utveckla nya talanger inom boulesporten.

Kungsbacka Bouleklubb skall bygga sin verksamhet på ideellt engagemang både från ledare och aktiva.

Kungsbacka Bouleklubb skall fylla en social funktion både på och utanför boulebanorna.

Kungsbacka Bouleklubbs verksamhet skall ge en gemenskap, som är öppen för alla oavsett egen ambitionsnivå.

Drogpolicy

Varför en handlingsplan mot dopning, droger, våld, mobbing?

För att förhindra att dopning, droger, våld eller mobbing förekommer i samband med idrottsutövande i föreningen.

Målsättningen med denna handlingsplan är:

Att ge styrelse och medlemmar en tydlig beskrivning av föreningens inställning mot dopning, droger, våld och mobbing.

Handlingsplan/regler

Alkoholhaltiga drycker och/eller andra droger får inte medföras till matcher, träningar eller annat idrottsutövande i föreningens namn.

Ingen medlem tillåts vara drogpåverkad i samband med idrottsutövandet.

Om en föreningsmedlem uppträder påverkad av något slag, eller det misstänks att en föreningsmedlem far illa på något sätt, skall alla medlemmar känna sitt engagemang/ansvar och kontakta någon i styrelsen.

Föreningen skall aktivt hjälpa medlem med problem, för att denne skall kunna erhålla professionell hjälp, om så erfordras.

Seniorer skall vara goda föredömen för föreningens ungdomar, både på och utanför boulebanorna.

Föreningens medlemmar skall ha respekt för andras olikheter och egenskaper. Därför accepteras inga former av mobbing och rasism.

Föreningens medlemmar skall alltid uppträda sportsligt, och agera med ”fair play” Därför accepteras inga former av fusk eller dopning.

Kungsbacka 2010-06-23

Uppdaterad: 2010-06-30 12:46
Skribent: Lennart Måssebäck
Sommartid spelar vi på boulebanorna söder om handbollshallen på Kungsbacka idrottsområde